Libros con envío 1 día | Envío GRATIS* a Península por tiempo limitado +  ¡Ver más!

menú

0
  • argentina
  • chile
  • colombia
  • españa
  • méxico
  • perú
  • estados unidos
  • internacional
portada Eating Right in the Renaissance (en Inglés)
Formato
Libro Físico
Año
2002
Idioma
Inglés
N° páginas
324
Encuadernación
Tapa Dura
ISBN
0520229479
ISBN13
9780520229471
N° edición
1

Eating Right in the Renaissance (en Inglés)

Ken Albala (Autor) · University Of California Press · Tapa Dura

Eating Right in the Renaissance (en Inglés) - Ken Albala

Libro Nuevo

55,07 €

57,97 €

Ahorras: 2,90 €

5% descuento
  • Estado: Nuevo
  • Queda 1 unidad
Se enviará desde nuestra bodega entre el Viernes 31 de Mayo y el Martes 04 de Junio.
Lo recibirás en cualquier lugar de España entre 1 y 5 días hábiles luego del envío.

Reseña del libro "Eating Right in the Renaissance (en Inglés)"

Eating right has been an obsession for longer than we think. Renaissance Europe had its own flourishing tradition of dietary advice. Then, as now, an industry of experts churned out diet books for an eager and concerned public. Providing a cornucopia of information on food and an intriguing account of the differences between the nutritional logic of the past and our own time, this inviting book examines the wide-ranging dietary literature of the Renaissance. Ken Albala ultimately reveals the working of the Renaissance mind from a unique perspective: we come to understand a people through their ideas on food. Eating Right in the Renaissance takes us through an array of historical sources in a narrative that is witty and spiced with fascinating details. Why did early Renaissance writers recommend the herbs parsley, arugula, anise, and mint to fortify sexual prowess? Why was there such a strong outcry against melons and cucumbers, even though people continued to eat them in large quantities? Why was wine considered a necessary nutrient? As he explores these and other questions, Albala explains the history behind Renaissance dietary theories; the connections among food, exercise, and sex; the changing relationship between medicine and cuisine; and much more. Whereas modern nutritionists may promise a slimmer waistline, more stamina, or freedom from disease, Renaissance food writers had entirely different ideas about the value of eating right. As he uncovers these ideas from the past, Ken Albala puts our own dietary obsessions in an entirely new light in this elegantly written and often surprising new chapter on the history of food.

Opiniones del libro

Ver más opiniones de clientes
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)

Preguntas frecuentes sobre el libro

Todos los libros de nuestro catálogo son Originales.
El libro está escrito en Inglés.
La encuadernación de esta edición es Tapa Dura.

Preguntas y respuestas sobre el libro

¿Tienes una pregunta sobre el libro? Inicia sesión para poder agregar tu propia pregunta.

Opiniones sobre Buscalibre

Ver más opiniones de clientes