Reseña del libro "Els Ranxos de la Gessa (en Catalá)"
FOTOGRAFIES DE MARIA Ç. TORRES I ALBERTO POLO GESSAMI CARAMES ES UNA FIGURA TELEVISIVA I DEL MON DE LA CUINA ESTIMADA A CATALUNYA. SE LA CONEIX PER LA SEVA ALEGRIA, PROXIMITAT I PROFESSIONALITAT. a Gessami Carames es una apassionada de la cuina i li encanta investigar amb el menjar. Aquest llibre es, abans de res, "terreno", pero tambe es xalar i gaudir amb receptes relacionades amb el mar, algunes un punt atrevides. Com sempre, son elaboracions que es poden fer a casa, amb productes de facil acces, que coneixem, pero tambe amb altres als quals no estem tan acostumats, i molts productes que tambe ens faran viatjar, passant per tecniques i tradicions culinaries d'altres pasos, sense oblidar els arrossos, la preuada tonyina roja, els importants caldos i els famosos ranxos "d'a bordo", pero en la seva versio 2.0. A mes, en aquest llibre, Gessa comparteix secrets del seu Restaurant Meleta de Romer, i ens revela alguns dels plats que mes han triomfat entre els comensals. * En aquest segon llibre, protagonitzat per la cuina marinera, ha volgut posar en valor el producte de proximitat a traves de receptes de diferents tipus: tradicionals, reversionades, algunes d'adaptades a tecniques d'altres pasos, pero totes amb el seu toc personal i amb producte del "terreno".