Libros con envío 1 día | Envío GRATIS* a Península por tiempo limitado +  ¡Ver más!

menú

0
  • argentina
  • chile
  • colombia
  • españa
  • méxico
  • perú
  • estados unidos
  • internacional
portada encarnacion's kitchen: mexican recipes from nineteenth-century california (en Inglés)
Formato
Libro Físico
Traducido por
Año
2005
Idioma
Inglés
N° páginas
214
Encuadernación
Tapa Blanda
Dimensiones
20.9 x 15.3 x 1.5 cm
Peso
0.32 kg.
ISBN
0520246764
ISBN13
9780520246768

encarnacion's kitchen: mexican recipes from nineteenth-century california (en Inglés)

Encarnación Pinedo (Autor) · Dan Strehl (Traducido por) · University of California Press · Tapa Blanda

encarnacion's kitchen: mexican recipes from nineteenth-century california (en Inglés) - Pinedo, Encarnación ; Strehl, Dan

Libro Nuevo

36,32 €

38,23 €

Ahorras: 1,91 €

5% descuento
  • Estado: Nuevo
  • Quedan 100+ unidades
Origen: Estados Unidos (Costos de importación incluídos en el precio)
Se enviará desde nuestra bodega entre el Viernes 07 de Junio y el Miércoles 26 de Junio.
Lo recibirás en cualquier lugar de España entre 1 y 5 días hábiles luego del envío.

Reseña del libro "encarnacion's kitchen: mexican recipes from nineteenth-century california (en Inglés)"

In 1991 Ruth Reichl, then a Los Angeles Times food writer, observed that much of the style now identified with California cuisine, and with nouvelle cuisine du Mexique, was practiced by Encarnación Pinedo a century earlier. A landmark of American cuisine first published in 1898 as El cocinero español (The Spanish Cook), Encarnación's Kitchen is the first cookbook written by a Hispanic in the United States, as well as the first recording of Californio food-Mexican cuisine prepared by the Spanish-speaking peoples born in California. Pinedo's cookbook offers a fascinating look into the kitchens of a long-ago culture that continues to exert its influence today. Of some three hundred of Pinedo's recipes included here-a mixture of Basque, Spanish, and Mexican-many are variations on traditional dishes, such as chilaquiles, chiles rellenos, and salsa (for which the cook provides fifteen versions). Whether describing how to prepare cod or ham and eggs (a typical Anglo dish labeled "huevos hipócritas"), Pinedo was imparting invaluable lessons in culinary history and Latino culture along with her piquant directions. In addition to his lively, clear translation, Dan Strehl offers a remarkable view of Pinedo's family history and of the material and literary culture of early California cooking. Prize-winning journalist Victor Valle puts Pinedo's work into the context of Hispanic women's testimonios of the nineteenth century, explaining how the book is a deliberate act of cultural transmission from a traditionally voiceless group.

Opiniones del libro

Ver más opiniones de clientes
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)

Preguntas frecuentes sobre el libro

Todos los libros de nuestro catálogo son Originales.
El libro está escrito en Inglés.
La encuadernación de esta edición es Tapa Blanda.

Preguntas y respuestas sobre el libro

¿Tienes una pregunta sobre el libro? Inicia sesión para poder agregar tu propia pregunta.

Opiniones sobre Buscalibre

Ver más opiniones de clientes